post-title V skupini Medvedki spoznavamo poklic policista in vojaka https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2023/01/IMG_0068-1.jpeg 2023-01-16 13:08:46 yes no Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak

V skupini Medvedki spoznavamo poklic policista in vojaka

Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak
V skupini Medvedki spoznavamo poklic policista in vojaka

V preteklih tednih se je pri Medvedkih dogajalo veliko poučnih obogatitvenih dejavnosti. Ko otroci praznujejo rojstni dan, si lahko izberejo poskus ali senzorno igro, ki jo pokažejo ali pa povabijo starše, da predstavijo svoj poklic/hobi.

Tako smo si novembra v spremstvu mamice ene izmed deklic ogledali Policijsko postajo Ribnica. Spoznali smo delo policista, njihove prostore in opremo. Izvedeli smo veliko zanimivega in kar nekaj fantov je povedalo, da želijo postati policisti. Nataknili smo si lisice, čelado in neprebojni jopič, pokukali smo tudi v zapor J. V spomin so prejeli kresničko in kartico z različnimi policijskimi motivi.

V novo leto pa smo zakorakali v spremstvu vojakov. Obiskal nas je oče ene izmed deklic in nam predstavil poklic vojaka. Pripeljal se je s posebnim vojaškim vozilom, oklepnikom hammerjem. Le kaj bi lahko bilo bolj zanimivega. Otroci so si lahko nataknili posebno čelado z daljnogledom za gledanje ponoči in si na ramena oprtali nahrbtnik, ki je bil še kako velik in težak. Obdarili so nas z vrečkami, v katerih so se skrivali zvezki in pisala. Najbolj zanimiva je bila posebna »fosforjeva« lučka, ki se jo prelomi, da sveti v temi. V znak hrabrosti smo prejeli posebno medaljo »specialne enote«.

Obema se za sodelovanje in pridobljene nove izkušnje iskreno zahvaljujemo.

Skip to content