post-title Pod medvedovim dežnikom https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2024/04/20240320_092448.jpg 2024-04-26 09:07:52 yes no Posted by Categories: Galerija, Oranžni krak

Pod medvedovim dežnikom

Posted by Categories: Galerija, Oranžni krak
Pod medvedovim dežnikom

V letošnjem letu sledimo prednostni nalogi oddelka tudi preko še kako pomembnih vrednot in jih z otroki skoti celo leto pridno obravnavamo in tudi že dobro znamo pokazati, kako jih spoštovati. V veliki meri nas je spodbudila tudi sicer, lahko bi rekli že »zimzelena«, a vseeno zelo sporočilna slikanica POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM (S.Makarovič).

Ob tematiki slikanice smo bili zelo aktivni in prenesli njeno sporočilo med nas in ljudi okrog nas, ter v našo igralnico in zunaj nje, prek različnih dejavnosti iz vseh področij Kurikuluma za vrtce. Otroke je izmed vseh najbolj navdušil priložnosti GLEDALIŠKI KOTIČEK v igralnici, kjer so bili zelo aktivni in se lahko vživljali v različne vloge, jih menjali, se domišljijsko izražali in nas vabili na abonma predstav različnih zasedb s skupnim naslovom: Pod medvedovim dežnikom.

Izvedli smo tudi srečanje s starši, ki pa je bilo presenečenje tako za starše, kot otroke in vlogo nastopajočih so tokrat prevzeli starši po predhodnem znanju- potovanju slikanice med družinami (organizirana knjižna izposojevalnica skupine). Predstava Pod medvedovim dežnikom s strani staršev nas je vse zelo navdušila in jim še enkrat čestitamo in se lepo zahvaljujemo. V zahvalo in spomin pa so pridobili tudi veliko video-posnetkov izvedbe predstav različnih gledaliških zasedb svojih najmlajših. Želimo si, da bi vsi, ne le-mi po svetu delili Medvedovo prijaznost.

 

Diana Merhar, vzg. in Lara Šalehar, vzg.-pom.vzg.

 

Skip to content