post-title Dan zdravja, ki smo ga spremenili v teden lepih misli https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2024/05/IMG_8019.jpg 2024-05-10 05:35:41 yes no Posted by Categories: Galerija, Vrtec

Dan zdravja, ki smo ga spremenili v teden lepih misli

Posted by Categories: Galerija, Vrtec
Dan zdravja, ki smo ga spremenili v teden lepih misli

>> Najlepših stvari na svetu se ne da kupiti. Začutiti jih moramo s srcem.<< 

 Letos smo v vrtcu Ribnica ob svetovnem dnevu zdravja 8. aprila celoten teden namenili ozaveščanju o mentalnem zdravju. Nismo pozabili na lepo besedo, toplino, objeme. Kdo ne mara občutka, da je sprejet, zaželjen, ljubljen? Drobne pozornosti, ki nič ne stanejo in občutek sprejetosti namesto obsojanja se na marsikaterem koraku v našem življenju izgubljata in pozablja se, kako ključnega pomena je to za naše počutje in zdravje.   

Pomembno je, da smo otrokom za zgled in da ves čas skrbimo za svoje dobro počutje, da v poplavi vseh informacij in hitrem tempu življenja poskrbimo za svoj notranji mir in zadovoljstvo, da se vsaj v določeni meri izognemo stresu, strahu, tesnobi, razočaranju.  

Samo če bomo mi v stanju dobrega počutja, bomo lahko dobro poskrbeli za otroke in ljudi okrog sebe ter razvijali svoje sposobnosti in učinkovito in plodno prispevali v svojo skupnost.   

 

Skozi cel teden smo se trudili predstaviti pester nabor idej za starše, otroke in pedagoške delavce, kako vzdrževati stanje dobrega počutja in vsak dan začeti s pozitivno energijo. S pomočjo srčnih tretješolk – Hane, Melisse, Tajde in Kaje smo poskrbeli, da so otroci in odrasli lažje pričeli dan, saj so jih v avli vrtca vsak dan sprejele s prijazno besedo in toplim objemom, zraven pa podarile tudi širok nasmeh.   

V stalnem kotičku je bil na voljo širok nabor knjig o osebni rasti in obvladovanju čustev, odrasli so imeli možnost spoznati tehnike za umirjanje ob čustvenih izbruhih otrok ter prijeme nevrotaktilne integracije po metodi dr. Masgutove – MNRI.   

Skozi dopoldne so se otroci skupaj s svojimi vzgojiteljicami po oddelkih zvrstili na senzornem poligonu in preizkusili senzorno sobo ter krepili svoje čute.   

Vsak dan pa se je odvijal bogat program tudi v času počitka otrok, na pomoč so priskočili:  

  • Božo Kostadinovski, ki je sejal dobro voljo in risal nasmehe na obraz otrokom in odraslim ob prihodu in odhodu.   
  • Vanja Mihelič – MeFirst, ki nam je prinesla na ogled svoje čudovite kristale kot eno izmed možnosti podpore duševnega zdravja  
  • Sandra Pucelj, ki je izvedla sprostitveno urico z gongi in pričarala čudovito zvočno kopel  
  • Bernarda Osojnik, ki je predstavila eno od terapevtskih metod pomoči z umetnostjo -  fraktalno risbo.  
  • Knjižnica Miklova hiša, ki je nudila velik nabor knjig.   

 

Prav tako so nam prisluhnili tudi na Občini Ribnica in s pomočjo komunale postavili čudovite table, ki so s pozitivnimi mislimi krasile sprehajalne poti v Ribnici.   

Iz srca se zahvaljujeva za sodelovanje vsem, ki so žrtvovali svoj čas in pomagali pri ustvarjanju projekta, da je dosegel svoj namen.   

 

Zapisali: Tjaša Hohkraut in Saša Vesel 

 

Skip to content