post-title Vožnja z vlakom https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2022/05/20220516_163305.jpg 2022-05-18 12:39:23 yes no Posted by Categories: Galerija, Rdeči krak

Vožnja z vlakom

Posted by Categories: Galerija, Rdeči krak
Vožnja z vlakom

Ob vsakodnevnem opazovanju in navdušenimi odzivi otrok na mimoidoči vlak smo se odločili, za izvedbo vožnje z vlakom kot obliko sodelovanja s starši, srečanja otrok, staršev in vzgojiteljic. Za tovrstno izvedbo smo se odločili tudi na podlagi možnosti uporabe novejšega prevoznega sredstva, nam ga ponuja lokalna skupnost.

Vsi prisotni smo se na sončni ponedeljek zbrali na ribniškem peronu in s zanimanjem pričakovali prihajajoči modro beli vlak, ki otrokom pred vrtcem večkrat glasno potrobi. Družno smo se vkrcali, si izbrali sedeže in že smo hiteli proti Kočevju. Na cilju smo si ogledali starodavno parno lokomotivo, opazovali železniško postajo in dogajanje na njej. Ko je nastopil čas, je bila pred nami še povratno vožnja do naše Ribnice.

Vožnja res ni bila dolga, bila pa je zanimiva, predvsem za tiste otroke, ki so se z vlakom peljali prvič. Odrasli smo medtem ugotovili, da je okolica precej drugačna, ko jo opazuješ skozi okna vlaka namesto iz avtomobila.

Skupina Murenčki

Skip to content