post-title Radovednost brez meja https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2023/10/IMG_4289.jpg 2023-10-12 15:42:32 yes no Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak

Radovednost brez meja

Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak
Radovednost brez meja

V Tednu otroka smo v oddelku LISIČKE sledili poslanici ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI.

V dogovoru z ostalimi oddelki zelenega kraka smo teden pričeli s spoznavanjem otrok, vzgojiteljev in igralnic. Zanimalo nas je KDO so otroci v sosednjih igralnicah, KAKŠNE igrače imajo, KDO so njihovi vzgojitelji/ce.  Najprej smo se drug drugemu predstavili v amfiteatru na nastopu Pokaži kaj znaš, nato pa odprli vrata vseh igralnic in raziskovali kotičke, igrače ter spoznavali nove prijatelje.

V tem tednu so otroci dobili tudi priložnost, da se preizkusijo v vlogi vzgojitelja in vodijo del dejavnosti v oddelku. Ugotovili so, da ni tako preprosto pridobiti pozornosti vseh otrok hkrati.

Ob spodbujanju in nekaj usmeritvah so postajali vse bolj radovedni in neomejeni v svojem razmišljanju ter v radovedne lupe narisali, kaj jih zanima. Svojo radovednost smo skušali zadovoljiti, zato smo se vsak dan odpravili na lov za odgovori in poskušali odgovoriti na vsa zastavljena vprašanja. Skozi cel teden smo tudi izvajali eksperimente, ki so spodbujali k razmišljanju in vsakič znova so se nam odpirala nova vprašanja KAJ, KAKO in ZAKAJ.

>>Zakaj imamo dan in noč?<< so spraševali in izdelali smo model Zemlje, Lune in Sonca, da bi si otroci lažje predstavljali vrtenje Zemlje okrog Sonca. >>Kako nastane papir?<< smo razmišljali in se odločili, da kar sami poskusimo izdelati svojega. Na igrišču smo se igrali s svetlobo in senco ter risali sence živali, ko smo se spraševali >>Kako nastane senca?<<. Fante je zanimalo kako zgradijo vesoljsko ladjo, zato smo se gradnje lotili tudi mi, preko lego izzivov. Ob vsem tem smo se zelo zabavali in se vsakodnevno tudi sproščali  in gibali na svežem zraku ter na senzorni poti.

Otroci so imeli v Tednu otroka zelo bogat obogatitveni program, prisluhnili so pevskemu zboru in nastopu šolarjev ter si ogledali zares čudovito predstavo Jaz sem najmočnejši v izvedbi vzgojiteljic gledališke skupine CICI MICI.

Radovedni smo bili tudi, kakšne igrače imajo prijatelji doma, zato smo teden končali z igralnim dnevom, kjer je vsak otrok dobil priložnost, da v vrtec prinese svojo najljubšo igračo in jo predstavi in deli s prijatelji.

Tako luštno je bilo, da bomo ohranili svojo radovednost še naprej. Tudi vi ne pozabite biti radovedni, ker nekaj drži zagotovo: vsak ZAKAJ ima svoj ZATO, zato pogumno!

Skip to content