post-title Praznični foto kotiček pri Bobrčkih https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2022/01/DSCN0067-scaled.jpg 2022-01-25 12:43:15 yes no Posted by Categories: Galerija, Modri krak

Praznični foto kotiček pri Bobrčkih

Posted by Categories: Galerija, Modri krak
Praznični foto kotiček pri Bobrčkih

V veselem decembru nas je v igralnici presenetila škatla. Kar nekaj časa smo ugibali, kaj bi bilo v njej, jo previdno potresli, dvignili, potem pa jo le odprli. V njej je bilo veliko različnih obročev, očala, celo lučke in pismo, iz katerega smo izvedeli, da so pripomočki namenjeni igri v Foto kotičku. Ampak kako, če pa tega kotička pri nas nimamo?

Takoj smo zavihali rokave in se lotili dela. Poiskali smo primeren prostor v igralnici, kjer bi lahko bil kotiček in vsi smo se strinjali, da bo najbolj primerna galerija. Najprej smo jo pometli, pobrisali prah in pospravili vse, česar nismo potrebovali. Pripravili smo tudi sceno. Lučke smo prilepili na steno, zavili nekaj škatel in jih spremenili v darila, prinesli pa smo tudi sani, na katere so se otroci med fotografiranjem lahko usedli. Naučili smo se še uporabljati fotoaparat in igra se je lahko začela.

Otroci so se preizkusili tako v vlogi modela, kot tudi v vlogi fotografa in v obeh vlogah zelo uživali. Fotografije, ki so nastale, smo razstavili na steni ob galeriji, uporabili pa smo jih tudi za pripravo prazničnih darilc, svečk, s katerimi smo presenetili starše.

 

                                                                   Zapisala Anja Belaj, dipl.vzg.

Skip to content