post-title Naše prijateljice lutke https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2023/01/DSCN1784.jpg 2023-01-29 20:45:53 yes no Posted by Categories: Galerija, Rdeči krak

Naše prijateljice lutke

Posted by Categories: Galerija, Rdeči krak
Naše prijateljice lutke

Lutke so majhne figurice, ki predstavljajo živo bitje in so namenjene uprizarjanju. Preko njih se otroci lažje izražajo, saj ob dramatiziranju ni potreben očesni stik s publiko. Otrok bo s pomočjo lutke lažje spregovoril, dobil bo občutek lastne vrednosti, večje samopodobe ter boljšo samozavest, izboljšala pa se mu bosta tudi govor in izgovorjava. Lutka pa je tudi odlično motivacijsko sredstvo.

Zato smo v skupini Kobilice mesecu decembru namenili lutkam. Vsako jutro so prišle na naš jutranji krog; enkrat zajček, drugič miška, nato žabica, pa še lisička. Z vzgojiteljico sva otrokom      večkrat zaigrali dramatizacijo, pri čemer so otroci zelo uživali. Sami sva izdelali lutke, s katerimi sta kasneje vzgojiteljici Darja in Katarina zaigrali čudovito predstavo za vse otroke iz rdečega kraka. Kot vstopnico v igralnico je   moral vsak izmed nas prilepiti okrasek na smrečico.

Da pa je bilo igranje z lutkami še bolj zanimivo, si je vsak otrok izdelal svojo. Z njimi so se otroci igrali, pogovarjali, naredili čudovite lutkovne predstave in izvajali zanimive monologe.

Sklenili smo, da bodo lutke večkrat prišle na obisk v našo igralnico.

Zapisala: Laura Henigman

Skip to content