post-title Gozd v zimskem času malo drugače https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2022/01/IMG_20211123_101607-scaled.jpg 2022-01-19 13:09:43 yes no Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak

Gozd v zimskem času malo drugače

Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak
Gozd v zimskem času malo drugače

V zimskem času so naši obiski v gozdičku bolj kratkotrajni in redkejši, zato smo gozd prinesli kar v našo igralnico. Uredili smo dva dodatna igralna kotička in za njih ob predlogih otrok z glasovanjem izbrali imeni – »Kotiček medvedova šapa« in »Kotiček v medvedjem brlogu«.

V kotičku medvedova šapa se otroci urijo v ročnih spretnostih, saj v lesene deske in kocke s kladivi zabijajo žeblje, uporabljajo klešče, merijo s metrom in z njim označujejo izmerjeno dolžino, vijačijo različne vijake. Ob tem so nastale ptičje hišice, pasti za miši, pručka ter hiša za lutke. Z zanimanjem pa kotiček obiskujejo tudi dekleta in dokazujejo, da so v zabijanju žebljev ravno tako spretna kot dečki.

Kotiček »v medvedjem brlogu« pa smo opremili s naravnim gozdnim materialom, ki smo ga nabrali ob jesenskih obiskih gozda. Otroci s lesenimi palčkami oblikujejo črke in številke, palčke ovijajo s volno in jih med seboj povezujejo v različne oblike, s mahom, kamni, želodi, kostanjem ustvarjajo vzorce in zaporedja, manjše kamne pa s pinceto polagajo na različne vzorce izrisane na papirju. Tako se preko naravnih materialom seznanjajo s matematiko ter se urijo v ročnih spretnostih. Spoznali smo, da je v kotičkih dobrodošla medsebojna pomoč in sodelovanje, predvsem pa, da prevladuje timski duh.

SKUPINA MEDVEDKI, zapisala Tjaša Turk, dipl. vzg.

Skip to content