post-title Dobra volja je najbolja… https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2024/05/20240509_125041.jpg 2024-05-14 05:36:00 yes no Posted by Categories: Galerija, Modri krak

Dobra volja je najbolja…

Posted by Categories: Galerija, Modri krak
Dobra volja je najbolja…

Nam v svoji pesmi prepeva Kekec in le kdo ne pozna tega pogumnega junaka?

Skupini Zajčki in Bobrčki smo skupaj spoznavali Kekca in njegove prijatelje, ki se pojavljajo v njegovi dogodivščini. Ogledali smo si krajše odlomke iz filmov, otroci so povedali kako vidijo vse akterje zgodbe in komaj čakali na poseben dan – obisk Kekčeve dežele, ki se je zgodil 9.5.2024.

Vso pot do Kranjske Gore smo prepevali Kekčeve pesmi. Ob pogledu na Bedanc bus pa je nekaterim otrokom nastal cmok v grlu in s pogumom, ki ga premore Kekec in mi, smo se odpeljali novemu doživetju naproti. Premagovali smo razgiban teren v naravnem okolju in premagovali smo strah pred pojavo Bedanca. Pregnali smo ga z oponašanjem skovikanja sove in nato se je veselje začelo. Mojca nas je, potem ko smo jo rešili, popeljala do različnih junakov: Brinclja, Bedanca, Kekca in Pehte. Ves čas so otroci sodelovali pri reševanju različnih nalog in predvsem uživali v njihovem dnevu. Teta Pehta pa je našim malčkom pripravila kolač in čaj poguma, da bomo pogumno po svojih poteh korakali še naprej.

Z nami so Kekčevo deželo obiskale štiri vzgojiteljice iz Litve, ki smo jih gostili preko projekta Erazmus. Tudi one so bile navdušene nad izletom in še bolj nad čudovito pokrajino.

 

V vrtcu se imamo lepo!

Zapisala in fotografirala: Maja Turk, dipl. vzg.

 

Skip to content