post-title Čas za kulturo v skupini Srnice https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2022/02/cae7b803-38bd-4891-8086-1db530876a04.jpg 2022-02-10 21:31:07 yes no Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak

Čas za kulturo v skupini Srnice

Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak
Čas za kulturo v skupini Srnice

Preko učenja z raziskovanjem in tematskih delavnic smo v skupini pridobivali informacije o življenju našega največjega pesnika Franceta Prešerna. V ta namen smo si preko interaktivnih vsebin ogledali pesnikovo življenje, delo in kulturo tistega časa. Spoznavali in učili smo se plesa v paru, se sprehodili do Ramorjeve hiše na Kolodvorski ulici, obiskali park kulturnikov v Ribniškem gradu, si iz knjižnice  Miklova hiša izposodili njegova dela, pisali s peresi in tušem ter prisluhnili slovenski himni. Otroci so se še posebej navdušili nad kulturo oblačenja tistega časa, ter nad dejstvom, da je pesnik obiskoval Ribniško osnovno šolo. V zaključku dejavnosti smo obiskali Škrabčevo domačijo, z namenom, da bi otrokom približali življenje tistega časa.

Z navedenimi dejavnostmi smo otrokom omogočili neposreden stik s kulturno dediščino, ki jo ohranjajo kulturne ustanove našega kraja, ter s tem razvijali odnos do kulture in kulturne dediščine.

 

Zapisala: Tina Mate

Skip to content