post-title »Ta je rekel da bo klovn…« https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2024/02/IMG_9626.jpeg 2024-02-21 09:48:51 yes no Posted by Categories: Dolenja vas, Galerija

»Ta je rekel da bo klovn…«

Posted by Categories: Dolenja vas, Galerija
»Ta je rekel da bo klovn…«

V VVD Prigorica v skupini Ovenčki smo bili v pustnem tednu norčavo razpoloženi. Spoznavali smo različne značilne pustne maske, peli, plesali in si okrasili prostore s klovni, likovnimi izdelki in fotografijami. Najbolj všeč nam je bil kurent s svojimi glasnimi zvonci. V skupini smo imeli tudi svojega čisto pravega. Vsak dan smo se skupaj našemili in se vživljali v maske, v katere smo bili našemljeni. Prva dva dni smo si sami naredili indijanski trak in ušesa različnih živali ter si poslikali obraze, potem pa smo za pomoč prosili tudi starše. Z veseljem so nam prinesli veliko različnih kostumov, lasulj in drugih rekvizitov. Tako smo se našemili v jagodo, bučo, tigra in še veliko drugih zanimivih maškar. Pri šemljenju smo nadvse uživali, si izbirali kostume, komentirali, se smejali, opazovali risanje po obrazu in v ogledalu preučevali svoje pisane obraze.

Na pustni torek smo se različno našemljeni odpravili na sprehod po Prigorici, ter si tako naredili kar svoj karneval in tako odganjali zimo. Ljudje so nas opazovali skozi okna, iz avtomobilov, se ustavljali in nam veseli mahali. Starši so nas tudi fotografirali. Kot se za maškare spodobi, pa smo dobili tudi nekaj sladkih dobrot, s katerimi smo se veseli posladkali.

vzg. Sabina in Nina

 

Skip to content