post-title Pomlad in prazniki v skupini Muce https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2022/04/IMG_4223-2.jpeg 2022-04-22 07:07:45 yes no Posted by Categories: Galerija, Oranžni krak

Pomlad in prazniki v skupini Muce

Posted by Categories: Galerija, Oranžni krak
Pomlad in prazniki v skupini Muce

V skupini Muce smo v tednu pred praznikom spoznavali velikonočne običaje, ki spremljajo začetek pomladi. Opazili smo, da je drevo češnje zacvetelo.

V igralnici smo okrog pohištva zavezali elastiko, da so se otroci lahko zabavali v pajkovi mreži, jo prestopali in se plazili pod njo. V telovadnici smo se naučili novo igro; gnilo jajce.

Po branju pravljice Zajček Pablo išče jajčka smo se odpravili na igrišče starega vrtca, kjer so otroci poiskali čokoladna jajčka (znotraj plastičnega), ki jih je za njih skril zajček. Naredili smo tudi naravoslovni poskus z jajcem v kisu. Surovo jajce, ki je bilo en dan v kisu je izgubilo trdo lupino in postalo večje, odbijalo se je od podlage in poskakovalo kot žogica. Nato smo preizkušali, s katere višine lahko jajce spustimo na tla, da bo ostalo celo.

Zanimivo pa je bilo tudi eksperimentirati z novo likovno tehniko; grafiko z odtiskovanjem pobarvane mehurčkaste folije. Nastali so čudoviti izdelki.

 

zapisala: Ana Ambrožič

Skip to content