post-title Ježek kuha marmelado https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2022/11/20221104_091015.jpg 2022-11-20 19:50:38 yes no Posted by Categories: Galerija, Rdeči krak

Ježek kuha marmelado

Posted by Categories: Galerija, Rdeči krak
Ježek kuha marmelado

… je naslov pravljice, ki nas je popeljala v jesenski čas. Opazovali smo drevesa in iskali drevo, na katerem  rastejo jabolka. In smo ga našli. Vzgojiteljici sva spodbujali otroke, da naberemo jabolka v košarico, otroci pa so  z velikim veseljem ugriznili v njih in jih pojedli. 

Vsebino pravljice so otroci podoživeli ob igri v kotičku, kjer so »kuhali« marmelado, jo mazali na kruh, palačinke… Čisto pravo marmelado smo tudi polizali in ugotovili, da je dobra in sladka.  

Ročne spretnosti smo urili pri izdelovanju ježka iz zobotrebcev in pri didaktični igri Ježek Špik. Tudi otroci so se vživeli v gibanje in postali ježki, medvedi in veveričke in se gibali ob glasbi.  

K igri pa nas je pritegnilo tudi jesensko listje, s pomočjo katerega smo izdelali mehko posteljico za živali. Listi so nas spodbudili k gibanju –  plesali smo z njimi, telovadili, se skrivali… 

Pokukali pa smo tudi v čisto pravi gozd in  iskali ježkovo luknjico. 

Hvala narava za lepa in sončna jesenska doživetja. 

Zapisala vzgojiteljica Katarina Zupančič

 

Skip to content