post-title Bralna značka https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2023/06/kobilice-darja-mm.jpg 2023-06-22 10:46:33 yes no Posted by Categories: Galerija, Vrtec

Bralna značka

Posted by Categories: Galerija, Vrtec
Bralna značka

V vrtcu že vrsto let sodelujemo v projektu bralna značka, kjer želimo otrokom in družinam približati knjige in branje, ki so pomembne družabnice, kvalitetno preživetega skupnega časa. V poplavi elektronskih dražljajev, si med poslušanjem zgodbe razvijamo domišljijo in lastne miselne predstave. Knjiga zvabi otroka v starševo naročje, kjer čuti toplino in sliši glas svoje ljube osebe. Med tem se spletajo zelo pomembne vezi, ki ostanejo za vse življenje.

Vzgojiteljice smo naše mini projekte ustvarjalno poimenovale in poskrbele za kvalitetno vsebino, primerno otrokovi starosti. Bralna torbica, pravljični kovček, bralni košek, bralni nahrbtnik, bralna vrečka, bralna miška, bralni konjiček, bralni petelinček in mali bralček so stopali v vaše domove in se vračali z mnogo lepimi vtisi in doživetji. Spodbujali so vas, da poleg branja izdelujete lutke, obiskujete knjižnico, da se otroci učijo pripovedovati in tudi izdelajo svoj prvi slikopis.

Hvala vam dragi bralci, starši in otroci, da skupaj s knjigo bogatimo otroški pravljični svet.

 

Eva Podgorelec, koordinatorica projekta Bralna značka

 

Skip to content