post-title Zajčki in spoznavanje paličnjakov https://vrtecribnica.si/wp-content/uploads/2022/01/20220106_0953280-scaled.jpg 2022-01-31 21:30:12 yes no Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak

Zajčki in spoznavanje paličnjakov

Posted by Categories: Galerija, Zeleni krak
Zajčki in spoznavanje paličnjakov

Ponudila se nam je priložnost, da dobimo na obisk v skupino paličnjaka. To nam je omogočila Žanova mamica, mi pa smo ji s svojim sodelovanjem in aktivnostmi  pomagali pri izdelavi naloge za njen študij.

Mnogim otrokom je bil paličnjak neznana, a silno zanimiva žival. Kar srkali so informacije o njem, njegovem življenju in značilnostih, prehrani.  Najbolj zanimiva se jim je zdela informacija, da paličnjaku noga lahko odpade, a mu zraste nova. So ugotovili, da tako kot njim zob. Pa še in še. In kdo bi paličnjaka prijel oz. dovolil, da mu pleza po roki? Otroci so bili pogumni, le nekaj otrok je sprva imelo zadržke, a so ti kmalu izzveneli.

Paličnjaka smo tudi narisali in ga izdelali ter svoje paličnjake uporabili za primerjavo, kako dolge noge ima in za igro.  Domišljija otrok ne pozna meja – tudi  ob igri na snegu, ko so našli na tleh paličnjaka (palico) in mu začeli iskati hrano, so mu izdelali bivališče in iskali še majhne paličnjake.

Pravi paličnjak pa je v naši igralnici ostal nekaj dni in tako smo imeli možnost opazovanja, stika in prevzeli skrb zanj.

Skupina Zajčki, zapisala Vzg. Katarina Zupančič

 

 

Skip to content